Adásban: volt - VAN - lesz

Ma 2015. április 27., hétfő, Zita napja van.
ProgramokMajális Tiszakécskén

Majális Tiszakécskén a Sportligetben. A programok 9.00 órakor kezdődnek egy retro felvonulással, bemutatkozik a Dalma Dance mazsorett csoportja, lesz fegyver és viselet  haditorna és lovasrendőrök bemutatója, du. fellép a Dűvő Citerazenekar ,és  a város néptánccsoportjai. 17.30-kor Takács Nikolas koncert majd a Zafira Dance Team táncbemutatója zárja a rendezvényt.

 
Családi majális a Tiszaligetben

Családi majális lesz a Tiszaligetben május elsején, a Nagyszinpadon a programok már 11.00 órakor kezdődnek, majd fellépnek a Nóta verseny döntősei, a Stop együttes, Elvis by Fly, 18.30-kor Zoltán Erika, majd Ozone Mama koncert lesz. Az Aktív Családi Parkban 15.00 órakor zenél a Légierő Zenekar, 16.30-tól Bon Bon, 18.00 órától Retro Zóna, a koncertek között szinpadi vetélkedők, és bemutatók is szerepelnek. A Tiszaliget területén egész napos kirakodó vásár, vidám park és katonai toborzás is várja az érdeklődőket. A sport programok között kispályás labadarúgó torna, lábtenisz és nowathlon izzasztja majd a résztvevőket.

 
Tegyünk együtt az önkéntességért!

Tegyünk együtt az önkéntességért! címmel önkéntes kavalkádra várják a szolnokiakat április 28-án kedden 14.00-18.00 óra között a Hild térre. A színpadi programok között szerepel a Free Feelings Hipp-Hopp Tánccsoport, a Pelikán Sport Egyesület, a Széchenyi Tanoda, a Kassai Ált.Isk.népdal csoportja és még sokan mások. A rendezvény végén közös önkéntes kör formálás és lufi eregetés is lesz diákok szereplésével.

 
Családi nap

Családi programra várnak mindenkit május 2-án szombaton 14.00 órától a tiszaföldvári Tiszazugi Földrajzi Múzeumba. Lesz kézműves foglalkozás, madárfigura és virágkosár készítés.17.00 órától táncház, Mahovics Tamás néptáncoktató vezetésével, zenél a Sárkányhúzó zenekar Csökmőről.A belépés díjtalan.

 
Látványos matematika és fizika

Látványos matematika és fizika középiskolásoknak az Agórában. Április 27-én hétfőn "Matematika izgalmasan-ahogy még nem hallottad!, 28-án "Látványos fizika: A lézer". Mindkét nap 15.00-16.30-ig tartanak az előadások.

 
Majális Martfűn

Városi majális lesz Martfűn május elsején és másodikán a Kikötő téren. Elsején „Martfűi Bográcsparti” – hagyományos ételek főzőversenye, művészeti bemutatók, szórakoztató programok, 18.00 órától Ének Iskolája, 20:15-től Takács Nikolas műsora, majd tűzijáték. Május másodikán 17.00 órától Népi és sportjátékok,18.00 órától Rock Majális, a fellépők között a Fish zenekarral, közben 21.00 órától tábortűz színesiti a programot.

 
Két nyelven-két hazában

A Finnugor Népek Baráti Köre szervezésében április 28-án kedden 16.30-kor Dechy Sarolta a Finn Nagykövetség tanácsadója tart előadást a Verseghy Könyvtárban. Előadásának a címe: Két nyelven-két hazában.

 
Földünk rejtett kincsei

Földünk rejtett kincsei - ásványok és kövületek Baffy György hagyatékából címmel, kiállítás nyílt  a tiszaföldvári Tiszazugi  Földrajzi Múzeumban. A tárlat szeptember 12-ig látogatható.

 
Fénytörések

Fénytörések címmel Véssey Gábor Munkácsy-díjas képzőművész kiállítása nyílt a Szolnoki Galériában. A képek május 17-ig nézhetők meg.

 
Nyári átkelés

 A  TiszapArt Mozi Tavaszi Filmklubja  kedd esténként 18.00 órakor kezdődik. Minden hónap első keddje Filmvilág Filmklub, a vetítés után beszélgetés meghívott vendégekkel.

Bővebben...
 
Portrék az I.világháborús diplomácia világából...

Portrék az I.világháborús diplomácia világából.Zádor István portréi c. kiállítás megnyitója lesz március 19-én 16.00 órakor a Damjanich János Múzeumban, mely június 15-ig nézhető meg.

 
"Lettem, vagyok, múlok,ismét leszek"

"Lettem, vagyok, múlok,ismét leszek" - képek az Alföld népművészetéből c. kiállítás nyílt Karcagon a Győrffy István Nagykun Múzeumban. A fényképeket Szabó Antónia Holló László-díjas fotó-és képzőművész készítette. A tárlat május 2-ig látogatható.

 
Kolostorok kincsei

Kolostorok kincsei - interaktív régészeti kiállítás nyílt a Damjanich János Múzeumban.  A tárlat június 7-ig nézhető meg.

 
Gimnasztika

Díjmentes lakossági gimnasztikára várnak mindenkit csütörtökönként 18.30-19.30-ig a Széchenyi Körúti Sportiskola tornatermébe.

 


 

PARTNEREINK

 

  

  

 

   

   

 

 

alt