Adásban: volt - VAN - lesz

Ma 2014. október 02., csütörtök, Petra napja van.
ProgramokSzüreti mulatság

Szüreti mulatságot tartanak október 3-án pénteken délután 3 órától Szolnokon, a Jósika úti parkban. A színpadon tánccsoportok és zenei produkciók szórakoztatják a közönséget, fellép Kacsó Hanga Borbála, a Felszállott a páva idei győztese, koncertet ad az Áldás Együtes, lesz táncház,  a gyerekeket pedig ökojátszóházba és kézműves foglalkozásokra várják.

 
Mocorgó Klub

Várnak minden érdeklődőt és mozgásra vágyó felnőttet a Mocorgó Klubba, a szolnoki VOKE Csomóponti Művelődési Központba október 3-án pénteken délután fél hatkor. A bemutatóval egybekötött foglalkozáson önvédelmi fogásokat  sajátíthatnak el a résztvevők. A program ingyenes.

 
Levéltári esték

Dr. Cseh Géza, a Magyar Nemzeti Levéltár Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Levéltára munkatársa az 1919-20-as évek helyi forradalmi eseményeit ismerteti  október 8-án 16.30-tól, az intézmény kutatótermében  a  „Levéltári estéken”.

 
Anne Frank-Történelem a mának

Október elsején szerdán,14.00 órakor  Anne Frank-Történelem a mának címmel  kiállítás nyílik a Verseghy Ferenc Könyvtárban. A tárlat október végéig látogatható.

 
Sörfesztivál

Október 4-én  14.00 órától Sörfesztiválra várnak mindenkit Szolnokon a Hild téren.17.00 órakor megnyitó, majd a Soproni Fúvószenekar, 18.00 órától Caramel koncert lesz. 19.00 órakor a Soproni Jóleső Program ünnepélyes átadója  után 19.30-kor R-Go koncert. Frissen csapolt sörök, finom sörkorcsolyák. A rendezvény ingyenes.

 
Térkép a csillagokhoz

Október 7-én  18.00 órakor a Filmvilág és a Tisza Mozi filmklubjában a Térkép a csillagokhoz c. filmet vetítik. A vetítés után vendég lesz Schubert Gusztáv főszerkesztő és Varró Attila filmkritikus.

 
100.Könyvkóstoló

A 100.Könyvkóstoló alkalmából, "Fiúk,lányok" kabaré a Baltazár Színház társulatának előadásában, október 4-én 18.00 órakor az Arany János Művelődési Központban Tiszakécskén. Házigazda: Böszörményi Gyula író.

 
Tabáni randevú

Tabáni randevú a Tabáni Tájházban, a Múzeumok Őszi Fesztiválja keretén belül, október 4-én 14.00-18.00 óra között. Lesznek őszi gyermekjátékok, tárogatózene, beszélgetés a Tabánról, a halászéletről, rendhagyó tárlatvezetés és  rajzolás. A program ingyenes.
 

 
Quiznight

Quiznight -  a TiszapArt Moziban. Ingyenes pubkvíz csapatoknak minden hétfőn, jó társaság, izgalmas kérdések, italnyeremények.

 
Szakkörök a Napsugár Gyermekházban

A Napsugár Gyermekházban különböző szakkörök indulnak októbertől. Csütörtökönként várják a gyerekeket, lesz kosárfonás, agyagozás-korongozás, kreatív kuckó és néptánc. Előzetes bejelentkezés szükséges a részvételhez.( 06-56/410-521)

 
"Fátyol"

Szabó Ábel festőművész, "Fátyol" c. kiállítása nyílik a Szolnoki Művésztelep Kert Galériában szeptember 13-án szombaton 18.00 órakor, mely október 12-ig tekinthető meg.

 
Kumánia

Szeptembertől minden hétvégén szaunaprogramokkal vár mindenkit a Kumánia Gyógy- és Strandfürdő Kisújszálláson. Pénteken, szombaton és vasárnap 17.00 órától különböző tematika köré épülő felöntések közül választhatnak a szaunázás kedvelői.

 
Tenk László kiállítás

Szeptember 18-án nyílik a Szolnoki Galériában Tenk László Munkácsy-díjas festőművész Egykor és most c. kiállítása. A kiállítást megnyitja Garami Gréta művészettörténész. A tárlat  október 12-ig látogatható hétfő kivételével 9-17.00 óráig.

 
"Magunk mögött hagyott árnyék"

Háborús nemzedékek sorsa a XX. században,"Magunk mögött hagyott árnyék"című időszaki kiállítás látható a Kiss Pál Múzeumban Tiszafüreden, október 14-ig.

 


 

PARTNEREINK

 

  

  

 

   

   

 

 

alt