Adásban: volt - VAN - lesz

Ma 2014. szeptember 21., vasárnap, Máté és Mirella napja van.
ProgramokTisza fortissimo

Tisza fortissimo - Opera és balett-közvetítések a TiszapArt Moziban, szeptember 27-én 19.00 órakor A Sevillai borbélyt vetítik a Milánói Operaházból.

 
Irodalmi Kávéház

Ballada a Senki Fiáról- Irodalmi Kávéház a TiszapArt Moziban. Szeptember 26-án Kovács Marci és Milosits Dani előadásában József Attila, Faludy, Villon, Rimbaud, Baudelaire és még más költők verseiből hallgathat meg részleteket. Meglepetés vendég : Balogh Ádám költő.

 
KarpART-Multikulturális Csobbanás

KarpART-Multikulturális Csobbanás a tudomány világában,  Szolnokon a Tiszaligetben szeptember 26-27-én. Pénteken rendezik meg a Kutatók éjszakáját, mely kiegészül egy felsőoktatási börzével, ez lesz a főiskola nyílt napja.  A szakmai előadások mellett, sport programok, és világzenei fesztivál várja a látogatókat. Minden program ingyenes.

Bővebben...
 
"Közönségtalálkozó"

Szeptember 21-én vasárnap 10.00 órakor a VOKE Csomóponti Művelődési Központban "Közönségtalálkozót" rendez a Híd-Senior Színház. Várnak minden érdeklődőt egy közös beszélgetésre.

 
Szakkörök a Napsugár Gyermekházban

A Napsugár Gyermekházban különböző szakkörök indulnak októbertől. Csütörtökönként várják a gyerekeket, lesz kosárfonás, agyagozás-korongozás, kreatív kuckó és néptánc. Előzetes bejelentkezés szükséges a részvételhez.( 06-56/410-521)

 
Kulturális Örökség

Kulturális Örökség Napjai 2014-His-turizmus, látnivalók a historizmus építészetéből. Szeptember 20-21 én a Damjanich János Múzeum, a Galéria és a Tabáni tájház kiállításai ingyenesen látogathatók. Szeptember 20-án kinyílik a restaurátor műhely a múzeumban, Sisa Béla előadást tart a Városházán  Szolnok építészetéről, majd séta indul a Városháza , a Megyeháza és a Damjanich János Múzeum épületében. 21-én kerékpártúrára hívnak mindenkit, indulás a Tiszai Hajósok teréről 14.00 órakor.

 
"Fátyol"

Szabó Ábel festőművész, "Fátyol" c. kiállítása nyílik a Szolnoki Művésztelep Kert Galériában szeptember 13-án szombaton 18.00 órakor, mely október 12-ig tekinthető meg.

 
Cirkusz

Minden idők legnagyobb cirkusztársulatának vendégszereplésével a Fővárosi Nagycirkusz, a Magyar Cirkuszcsillagok című műsorával, 70 tagú társulatával és hatalmas állatseregletével vendégszerepel Szolnokon szeptember 17-től 21-ig a Tesco mellett. A  cirkusz fő látványosságai  lesznek a rózsaszínű tigrisek.

 
Kumánia

Szeptembertől minden hétvégén szaunaprogramokkal vár mindenkit a Kumánia Gyógy- és Strandfürdő Kisújszálláson. Pénteken, szombaton és vasárnap 17.00 órától különböző tematika köré épülő felöntések közül választhatnak a szaunázás kedvelői.

 
Tiszai Hal Napja

II. Szolnoki Sparhelt Fesztivált rendezik szeptember 27-én, a Tiszai Hal napjának a Tiszai Hajósok Tere ad otthont. A program horgászversennyel kezdődik 6.00 órakor, 11.00 órától lesz hálókötési majd halászati bemutató, közben főzőverseny, 14.00 órától halkolbász töltés, este fény és lézershow, majd pásztortűz-gyújtás zárja a rendezvényt.

 
Tenk László kiállítás

Szeptember 18-án nyílik a Szolnoki Galériában Tenk László Munkácsy-díjas festőművész Egykor és most c. kiállítása. A kiállítást megnyitja Garami Gréta művészettörténész. A tárlat  október 12-ig látogatható hétfő kivételével 9-17.00 óráig.

 
Nagy Háború

A Nagy Háború-100-c. időszaki kiállítás nyílt  a Tiszazugi Földrajzi Múzeumban. A tárlat szeptember 30-ig látogatható keddtől-szombatig 9.00-17.00 óra között.

 
"Magunk mögött hagyott árnyék"

Háborús nemzedékek sorsa a XX. században,"Magunk mögött hagyott árnyék"című időszaki kiállítás látható a Kiss Pál Múzeumban Tiszafüreden, október 14-ig.

 


 

PARTNEREINK

 

  

  

 

   

   

 

 

alt